Steget före

Idag har jag sett till att jag ligger steget före vad gäller det där med en kasse i veckan till Vinden (secondhandbutiken) eller till soporna. Körde ett rejält lass till Vinden idag så nu skulle jag kunna slappna av resten av månaden. Kan ju kännas skönt att ha den marginalen om röjartagen skulle behöva ta lite paus till förmån för mer utomhusaktiviteter i väntan på en svacka i vårvädret.

Tankade bilen idag och fick än en gång anledning att fråga mej varför i hela friden man alltid kommer på att nollställa trippmätaren precis när man svänger? Nån som känner igen sig?

Jag undrar fortfarande när första köplustsanfallet skall komma, det lyser häpnadsväckande mycket med sin frånvaro och det är jag i och för sig nöjd med. Kan dock inte låta bli att med en viss nyfikenhet se fram emot första tillfället då jag skall förhandla ordentligt med mej själv om vad det där med livets nödtorft egentligen betyder...

Giséla Linde om grejor:

"Det är inte fel på grejorna i sig, Problemet uppstår när konsumtionen som mål och medel för det goda livet växer sig så stor i våra medvetenden att den skymmer sikten för andra alternativ."

Och:

"Vårt fokus på konsumtionen som livsstil, identitetsskapare och statusmarkör förvandlar vårt materiella välstånd till ett madrasserat fängelse där vi inte vågar göra egensinniga val eller testa djärva lösningar. Övermätta till kropp och själ och ändå ständigt hungriga på mer har vi varken energi eller utrymme för att aktivera oss för ett annorlunda liv eller ett annorlunda samhälle där det är lättare för den enskilde att välja en hållbar livsstil.

Vi shoppar istället för att känna efter och tänka efter. Vi väljer prylar istället för att välja liv."

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Blåbärsdags!

Den heliga bilen

Kärnkraft - nej tack. Fortfarande.