Tid

Jag har just läst ut Stefan Kleins bok "Tid". Han beskriver ingående vad som påverkar hur vi upplever tid, hur vi kan utnyttja tiden, vad tid är och han beskriver också sex steg att ta för ett lugnare liv. I kapitlet "Herre över sin tid" står en hel del om stress, bl a:

"Största delen av vardagsstressen beror helt enkelt på att vi inte är villiga att avstå från något. Den som avfärdar denna insikt som banal förbiser hur oerhört svårt det är att acceptera den. Vi har aldrig lärt oss att medvetet låta bli en sak för att riktigt kunna njuta av en annan. När allt kommer omkring lever vårt samhälle av att väcka behov, inte dra ned på dem. Negativa känslor gör sig alltid lättare gällande i medvetandet än glädjande förnimmelser; när det kommer till kritan kan det handla om signaler som är viktiga för överlevnaden. Och därför besegrar också längtan efter det som man inte hinner med glädjen över det som kan bli verklighet."

Det är då lätt att inse att tillvaron nästan med automatik kan bli ett enda koncentrat av frustration och stress då utbudet av i stort sett vad som helst är i det närmaste oändligt.

Han kommer med följande tips:

"Prova en vecka att ställa följande frågor till dig själv innan du börjar med en ny syssla: Måste jag göra det här? Och vad händer om jag låter bli? Var ärlig. Du kommer att bli förvånad över hur välkomna många av tidstjuvarna i själva verket är."





Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Framför våra fötter

Kött...

Trivsamma trästan!