Klorofyll

I Kunskapskanalen tar programledaren Anna Snäll under sex veckor reda på vilka små förändringar man kan göra i vardagen för att bli mer miljövänlig. Idag handlade det om vilken mat man skall välja för att minska klimatpåverkan, giftutsläpp och energianvändning. De två enskilt viktigaste råden var:

1. Ät mindre kött (Djurhållning står för ca 18% av all miljöpåverkan)
2. Släng inte maten (Vi slänger uppemot en fjärdedel av det vi köper)

Dessutom visades en kanadensisk dokumentär om hur många gifter som finns i våra hem och som vi blir påverkade av på ett eller annat sätt. Det finns mellan 10 och 50 gånger så mycket gifter i inomhusluften som utomhus. Inte roligt med tanke på att nordamerikanen (som den här filmen handlade om tillbringar 90% av sin tid inomhus. Undrar hur motsvarande siffra för svensken ser ut? Och undrar hur många av våra sjukdomar som faktiskt beror på att vi helt enkelt är utomhus alldeles för lite? Programmet heter Klorofyll och sänds på lördagar 21.00, måndagar 19.00 och fredagar 20.00. I morgon handlar det om vad vi spolar ut i våra avlopp och hur det påvekar miljön och vad vi kan göra för att minska vår påverkan. Dessutom får vi se en dokumentär om varför många valar kommer in på för grunt vatten och strandar. Läs mer på Kunskapskanalens hemsida och titta med fördel på programmet!

Kommentarer

Maria sa…
Wow, bra tips, ska se det programmet!

Populära inlägg i den här bloggen

Kärnkraft - nej tack. Fortfarande.

Mer grönt på menyn

Barnet - den sista slaven